Gemeente Almere

Korte metten maken met fast fashion: de Ally Slow Fashion Challenge

In opdracht van Gemeente Almere en in samenwerking met experts en onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam hebben wij in mei en juni 2021 de Ally Slow Fashion Challenge georganiseerd. Dit was een succes dus deden we weer een challenge in oktober 2022! Via het instagramaccount @Allyslowfashionchallenge motiveerden en inspireerden we jong (en oud!) om een maand lang geen kleding te kopen en na te denken over de impact van fast fashion. Dit deden we via onze socials, maar we hebben bijvoorbeeld ook een kleding styling dag georganiseerd bij de Hogeschool van Amsterdam.

De impact die het heeft is namelijk niet ver van ons bed, maar gaat ons allen aan. De industrie komt het milieu duur te staan en raakt de makers ervan. Het heeft schade voor onze planeet én onze medemens.

Gedurende het proces vroegen we deelnemers wat ze lastig vonden en deelden we inspiratie met elkaar hoe ze de maand, zonder het kopen van nieuwe items, doorkwamen. Samen keken we kritisch naar ons huidige gedrag en keuzes die we maken.

Op het Instagramaccount @allyslowfashionchallenge zijn nog steeds de tips te vinden en is de Ally Slow Fashion Guide te downloaden. We zijn uiteraard nog steeds benieuwd naar jouw slow fashion story, die je altijd met ons mag delen!

Wij werken met impactmakers aan een betere wereld

We zetten graag mensen in beweging voor een mooiere toekomst. Dat doen we op hele uiteenlopende manieren: online, offline, kort en langdurig. Met strategie, tekst, beeld en de mouwen opgestroopt. Wil je praten over de mogelijkheden?

lees verder