Van Loof helpt organisaties vooruit te kijken en in actie te komen.

Van Loof zet steden in beweging. Met de kritische blik van een buitenstaander stimuleren we interne innovatie. Om zo bedrijven, gemeenten, brancheorganisaties en NGO’s vooruit te helpen bij het realiseren en versnellen van duurzaamheidstransities. Dat doen we door onze opdrachtgevers te helpen met strategieën, bedrijven en organisaties samen te brengen, concepten te ontwikkelen, het genereren van publiciteit, het organiseren van festivals, offline evenementen en het maken van content.

Strategie en transities

Een duurzaamheidstransitie kan je niet alleen: we brengen mensen samen vooruit. Zowel intern in organisaties, door stakeholder management, als extern door organisaties te verbinden. We helpen met het ontwikkelen van interventies tot het implementeren ervan – én alles daar tussenin. Met een experimentele aanpak geven we ruimte voor innovatie, we kijken verder dan de pilotfase en zetten in op opschalen en uitbreiden.

Groen & Gezond Almere

Coalities vormen en werken aan een groene en gezonde stad

Economic Board Almere

Meebouwen en impact maken in De Productieve Stad

Startup Almere

Open innovatie en kennis delen: ecosyteem voor startups

Awesome Almere

Kweekvijver voor creatieve ondernemers

Publiciteit en zichtbaarheid

Geen enkele transitie staat los van communicatie. En communicatie zonder online zichtbaarheid is als een boom zonder stam. Vanuit een strategische basis ontwikkelen we concepten die de aandacht trekken van je doelgroep én de media. We maken en produceren content – ook video en podcasts – en zetten verschillende social media-kanalen in om één duidelijk verhaal te vertellen.

DoneerRing

Statiegeld hoort niet in de afvalbak

Groen & Gezond Almere

Podcast met bijzondere impactmakers

Avanti

Wereldberoemd in Almere - diversiteit van dichtbij

Growing Green Cities

Ruilen is het nieuwe kopen. Verbinden door middel van eten

Evenementen en activatie

Mensen bereiken is leuk, maar mensen in beweging zetten is voor ons de kers op de vegan perentaart. En in het kader van duurzaamheid hard nodig. We organiseren en bedenken evenementen en festivals, voeren campagne om mensen te activeren en werken aan community management.

Gemeente Almere

Korte metten maken met fast fashion: de Ally Slow Fashion Challenge

Groen & Gezond Almere

Vrijheidsmaaltijdsoep: een vliegende campagne

Dutch Food Week

Restaurant voor één dag, met in de hoofdrol: piepers

Cultuurfonds Almere

Pitch voor culturele vernieuwing

Als het doel helder is, maar de weg ontbreekt

Van Loof helpt bedrijven, gemeenten, brancheorganisaties en NGO’s bij het realiseren en versnellen van duurzaamheidstransities. Hoe kunnen we jou helpen?