Almere schoon

Een positief gevoel over afval, een zichtbare beweging.

De gemeente Almere en inwoners zetten zich samen in voor een schone stad. Wij maken alle straten, pleinen, grasvelden en plantsoenen schoon en we legen de prullenbakken. Jij kunt ook meehelpen. Vele handen maken immers licht werk. Zo zorgen wij samen voor een prettige omgeving.

De gemeente laat dit zien door overal in de stad aanwezig te zijn en diverse acties te organiseren waar bewoners en organisaties onderdeel van kunnen zijn. Daarnaast gaan we langs op scholen, bieden een lesprogramma aan en werken samen met organisaties om de betrokkenheid en impact te vergroten in de stad.

Om deze inzet te versterken, is er in 2021 een start gemaakt met communicatie en participatie via social media. Onder de noemer ‘Almere Schoon’ zijn we gestart rondom World CleanUp Day met het zichtbaar maken van de activiteiten en het promotieteam tijdens deze dag. Dit smaakte naar meer: de vraag naar meer zichtbaarheid en communicatie is groot, daar moeten we iets mee als gemeente.

Het doel voor Almere Schoon in 2022 was duidelijker als eigen ‘merk’ profileren en alle onderwerpen omtrent een schone omgeving online te communiceren, voor alle inwoners van de stad. Van Loof heeft geholpen bij een Social media strategie waarbij we vier verschillende onderwerpen hebben getackeld; Educatie, Acties, Onze mensen en Initiatieven.

Daarnaast zijn er meerdere evenementen georganiseerd waarbij inwoners uit Almere werden opgetrommeld om samen Almere Schoon te maken.

Wij werken met impactmakers aan een betere wereld

We zetten graag mensen in beweging voor een mooiere toekomst. Dat doen we op hele uiteenlopende manieren: online, offline, kort en langdurig. Met strategie, tekst, beeld en de mouwen opgestroopt. Wil je praten over de mogelijkheden?

lees verder