Gft & etensresten

Zet je restjes in bloei!

Je eet groenten of fruit, leeft in de tuin en dat levert afval op. We noemen dat gft kort maar krachtig. En vooral dat laatste, want jouw restjes van de lunch of het snoeien zitten nog vol met waardevolle stoffen die we hard nodig hebben. Dus, scheiden die hap! Jouw gft kunnen wij of jij zelf weer terug naar de natuur brengen als compost. Zo zetten we ons afval in om de bodem te voeden en onze natuur te laten bloeien.

Lees hier meer over gft & etensresten

Zet je restjes in bloei

Gemeentes en inwoners kunnen meedoen aan “Zet je gft in bloei” campagne van Afval van Utrecht. Met deze campagne willen we laten zien dat gft veel meer waarde heeft dan je in eerste instantie misschien zou denken. Ons gft-afval is niet vies, maar het zit juist vol met voedingsstoffen die we kunnen inzetten als compost. Dat kan alleen als we ons gft-afval ook echt scheiden.

Met “Zet je restjes in bloei!” laten we niet alleen zien waarom het belangrijk is om je gft-afval te scheiden, maar ook op welke manieren je dat het beste kan doen. Bovendien hebben we tools ontwikkeld waarmee dat scheiden een stuk leuker en gezelliger wordt. 

Wil jij weten wat jij allemaal kunt doen met jouw gft-afval? Bekijk het hier!

Wij werken met impactmakers aan een betere wereld

We zetten graag mensen in beweging voor een mooiere toekomst. Dat doen we op hele uiteenlopende manieren: online, offline, kort en langdurig. Met strategie, tekst, beeld en de mouwen opgestroopt. Wil je praten over de mogelijkheden?

lees verder