Op 16 oktober 2021, heeft Wereldvoedseldag Almere doen transformeren naar ‘de eetbare stad’. De belangrijkste bijdrage van deze dag aan de stad was de permanente bewegwijzering door de hele stad die inzichtelijk maakt welke planten of bomen ooit speciaal geplant zijn en dus eetbaar. Dit om de bewustwording in de stad te vergroten over de enorme waarde van deze beplanting en om de bewoners te activeren meer te proeven van de stad en te koken met bijvoorbeeld (on)kruiden, noten of bloemen. Om dit te doen zijn we terug gegaan naar de kern van waar het ooit allemaal begon en heeft Van Loof meerdere eetbare stad routes en proeverijen door de hele stad georganiseerd. Het programma bestond uit wildplukroutes, voedselbosrondleindingen, workshops in het voedselmuseum, de Floriade fietstochten en meer! Een groot succes, met als doel de rijke voedselproducten van de stad te waarderen en te laten zien hoe je hier gebruik van kunt maken. Wat bloeit waar en wanneer en wat is de beste oogsttijd. Wat kun je allemaal maken met het eetbare voedsel.
Wereldvoedseldag Almere is een initiatief van Groen & Gezond Almere en is onderdeel van de Dutch Food Week.