Growing Green Cities

Ruilen is het nieuwe kopen. Verbinden door middel van eten

De Dutch Food Week van 2020 stond in het teken van voeding en verbinding. Wij werden gevraagd om voor Growing Green Cities een concept te ontwikkelen binnen dit thema.

Verbinding – hoe werkt dat in een anderhalve-meter-samenleving? We keken naar het groeiende succes van deelkasten. Vaak op particulier initiatief wordt er aan een gevel een kastje geplaatst, waar boeken of voedingswaren gedeeld worden met de buurt. 

Wij pakten dit idee op en ontwikkelden een concept voor een kookboeken-ruilbibliotheek. Kleine boekenkasten verspreid over de stad waar buurtbewoners kookboeken en recepten kunnen uitwisselen. Zo kunnen mensen van elkaars keuken proeven en leren, en met elkaar verbinden door middel van eten. 

Wij gaven The Crazy Smile de opdracht om 20 duurzame boekenkasten te produceren. Ze zijn gemaakt van gerecycled landbouwafval, zaagresten en lokaal hout. De gevulde boekenkasten zijn te vinden op openbare plekken en voortuinen door de hele stad. Een route is te vinden op deze website. De kastjes blijven in ieder geval staan tot 2023. 

Naast het concept en uitvoering deden we ook de PR en gaven we advies over de online content, waaronder een videoconcept- en format. De campagne kreeg volop aandacht in lokale media en werd uitgelicht op Omroep Flevoland. 

Wij werken met impactmakers aan een betere wereld

We zetten graag mensen in beweging voor een mooiere toekomst. Dat doen we op hele uiteenlopende manieren: online, offline, kort en langdurig. Met strategie, tekst, beeld en de mouwen opgestroopt. Wil je praten over de mogelijkheden?

lees verder