Milieustraat

Maak er een punt van!

Elke milieustraat in Nederland in 2030 een circulair ambachtscentrum. Dat is een mooie ambitie op papier, maar hoe zetten gemeenten die grote stap in werkelijkheid? Gevalletje makkelijker gezegd dan gedaan. De stap naar een circulair centrum in de praktijk is echt een uitdaging. Bovendien zijn de behoeften niet in elke gemeente hetzelfde, en dat betekent dat ook de aanpak niet overal op dezelfde manier kan. Elke gemeente is anders en dat vraagt om maatwerk.

Open dag op de milieustraat

Een open dag organiseren op jouw milieustraat? Maak er een punt van met de grondstoffengeneratie. Dit jaar organiseren we op verschillende milieustraten in de provincie Utrecht de Open dag op Milieustraat van de Toekomst. 

Op deze dag brengen we ideeën voor een toekomstbestendige en aantrekkelijke milieustraat samen en testen we concepten om inwoners te betrekken bij de circulaire economie. 

Deze ideeën komen voort uit het stappenplan dat Afval van Utrecht heeft samengesteld om gemeenten een tussenstap te bieden om van oude milieustraat naar toekomstbestendige milieustraat te gaan.

Het stappenplan bekijken? Dat kan hier!

Wayfinding op de milieustraat

Communicatie is key, ook op de milieustraat. Als we willen dat inwoners hun grondstoffen beter inzamelen op de milieustraat, moeten we hen ook zo goed mogelijk in staat stellen om dit te doen. Hoe werkt communicatie hierin bij het stimuleren van duurzaam gedrag?

Een van de manieren waarmee er op de milieustraat gecommuniceerd kan worden, is het gebruikmaken van duidelijke, herkenbare en aantrekkelijke wayfinding. Waar moeten mensen heen met hun klein chemisch afval bijvoorbeeld, en wat hoort er wel en niet thuis bij het grofvuil? Afval van Utrecht heeft een huisstijl voor wayfinding ontwikkeld die in elke gemeente te implementeren is. Het belangrijkste uitgangspunt in de ontwerpen is dat mensen in een oogopslag kunnen zien waar ze naartoe moeten. Door gebruik te maken van duidelijke en herkenbare pictogrammen en bijpassende kleuren, is het voor iedere bezoeker op de milieustraat helder welke stroom waar wordt ingezameld. 

Zien hoe het er op de milieustraat uitziet? Dat kan hier!

Wij werken met impactmakers aan een betere wereld

We zetten graag mensen in beweging voor een mooiere toekomst. Dat doen we op hele uiteenlopende manieren: online, offline, kort en langdurig. Met strategie, tekst, beeld en de mouwen opgestroopt. Wil je praten over de mogelijkheden?

lees verder