Textiel

Stof tot nadenken!

Textiel is een afvalstroom die eigenlijk heel goed geschikt is voor recycling. Althans, als we de restafvalcontainer vermijden en het textiel goed inzamelen. Kleding die nog helemaal goed is, kan gewoon naar de kringloopwinkel, en kapotte kleding kan in de textielcontainer. En, hoe minder textiel we kopen, hoe minder afval we maken!

Stof tot nadenken!

Met ‘Stof tot nadenken’ gaan we van fast naar slow fashion: duurzame kleding in de breedste zin van het woord – met oog voor de planeet, dieren en mensen.

Elk jaar een nieuwe outfit voor kerst, zomaar een nieuwe jurk voor een themafeestje of gewoon een nieuw shirtje omdat -ie maar €5 in de sale was. Er is altijd wel een reden om nieuwe kleding te kopen. Ook als we die kleding vervolgens maar een enkele keer dragen. En wat doen we er daarna mee? Misschien laten we het verstoffen in de kast of gooien we het weg. In het beste geval brengen we het naar de kringloopwinkel.

Deze manier van kledingconsumptie noemen we fast fashion. In een fast fashion-cultuur kopen consumenten vaak en veel goedkope kleding, die ze slechts voor korte tijd dragen. Wij van Afval van Utrecht willen van deze fast fashion-cultuur af en geven je daarom Stof tot nadenken!

Meer lezen over Stof tot nadenken?

Wij werken met impactmakers aan een betere wereld

We zetten graag mensen in beweging voor een mooiere toekomst. Dat doen we op hele uiteenlopende manieren: online, offline, kort en langdurig. Met strategie, tekst, beeld en de mouwen opgestroopt. Wil je praten over de mogelijkheden?

lees verder