The Ally Food Movement

De visie van jongeren op het voedsel van de toekomst

Wat ligt er op ons bord over 10, 30 of zelfs 100 jaar? The Ally Food Movement gaat op 25 juni samen met 150 jongeren uit Almere plannen voor de toekomst zaaien. In samenwerking met FoodWave en Groen en Gezond Almere denken we na over het eten van de toekomst en de voedselvraagstukken waar we voor staan. 

Het zal je vast niet zijn ontgaan; de manier waarop we voedsel produceren en consumeren staat onder druk. Tips en adviezen vliegen je om de oren. De één zweert bij vegetarisch, de ander bij biologisch, en de volgende begint z’n eigen moestuin. Maar wat maakt nu echt een verschil? Welke kant moeten we als samenleving op om ervoor te zorgen dat er in 2050 genoeg gezond voedsel beschikbaar is voor de groeiende wereldbevolking? Er wordt al veel gedebatteerd over dit onderwerp binnen overheden en onderzoeksinstituten, maar hoe denken jongeren hierover? Het is tenslotte hún toekomst. Met The Ally Food Movement gaan we hierover in gesprek om zo een nieuw licht te schijnen op dit thema.

De ideeën worden op een bijzondere manier verzameld. Met een tijdcapsule diep onder de grond leggen we de kijk van jongeren op de toekomst vast en markeert deze belangrijke generatie hun visie waarmee zij beleidsmakers en impactmakers inspireren, nu en later.

The Ally Food Movement

The Ally Food Movement is een beweging die zich inzet om samen met jongeren te werken aan een gezonde en duurzame toekomst. Jongeren zitten boordevol ideeën en inspiratie over hun toekomstige wereld. Aan ons de taak om die ideeën te stimuleren én te realiseren. Voedsel is daarbij een belangrijke pijler, want zonder voedsel geen leven. Maar hoe wordt ons voedsel geproduceerd over 50 jaar, eten we dan nog wel zoals we nu eten, en voor welke uitdagingen komen we te staan? Bij The Ally Food Movement gaan we in gesprek en komen we in actie! Samen op weg naar een gezonde, duurzame, lekkere toekomst!

Dit project is onderdeel van Food Wave, een Europees programma dat jongeren met elkaar in contact brengt om actie te ondernemen voor het klimaat. 

Heb je vragen over het project of wil je graag jouw idee in de tijdcapsule stoppen? Vul dan het formulier in!

Wij werken met impactmakers aan een betere wereld

We zetten graag mensen in beweging voor een mooiere toekomst. Dat doen we op hele uiteenlopende manieren: online, offline, kort en langdurig. Met strategie, tekst, beeld en de mouwen opgestroopt. Wil je praten over de mogelijkheden?

lees verder