Awesome Almere

Kweekvijver voor creatieve ondernemers

Almere is fantastisch om in te wonen en te werken, maar er is natuurlijk altijd ruimte voor nóg meer awesomeness. En precies daarom haalden wij The Awesome Foundation naar Almere. Dit was voor ons een kweekvijver voor snode plannen. Vier keer per jaar organiseerden we een heuse Pitch Night, waar jij je idee kon presenteren aan mede-Almeerders. Enige vereiste: het idee moest bijdragen om het stadscentrum van Almere mooier, fijner, beter of leuker te maken. Als jouw plan als allerbeste werd bestempeld door ons team van trustees, kreeg je van ons €1000 mee om je idee mee uit te voeren. 

Welke awesome ideeën hebben we uit de vijver gevist? Julia Boekholt, de eerste winnaar, opende een vegan pop-up koffiecafé in het centrum van Almere. Er werd een drijf-in bioscoop georganiseerd op het Weerwater. Makers van Almere maakte online een plek waar je in een oogopslag kennis maakt met alle Almeerse, creatieve ondernemers. The Compost Company startte met verzamelen van GFT in verschillende stadsdelen van Almere voor kwaliteitscompost. Een andere winnaar was UPZWAM, een start-up die lokale reststromen omzet in exotische paddenstoelen.

Awesome Almere werd georganiseerd als programma-onderdeel van De Productieve Stad van de Economic Board Almere.

Wij werken met impactmakers aan een betere wereld

We zetten graag mensen in beweging voor een mooiere toekomst. Dat doen we op hele uiteenlopende manieren: online, offline, kort en langdurig. Met strategie, tekst, beeld en de mouwen opgestroopt. Wil je praten over de mogelijkheden?

lees verder