Floriade Festival

Kennismaken met de groene stad van de toekomst

In 2022 is Almere hét podium van de expo Floriade Almere 2022. De expo staat in het teken van de groene stad van de toekomst. In de aanloop naar de wereldtuinbouwtentoonstelling wordt de stad Almere steeds groener. Ieder jaar wordt er een festival georganiseerd om bezoekers te informeren over de opzet en de huidige ontwikkelingen naar de expo van 2022.

Van Loof is sinds 2017 betrokken bij de Floriade. We organiseerden meerdere keren de Floriade Food Experience – een tweedaags programma in het stadshart waar 8000 deelnemers konden leren over de keuken van de toekomst, gezonde voeding, duurzaamheid en biodiversiteit.

In 2018 – de eerste editie van het Floriade Festival – waren we verantwoordelijk voor de …… Zo’n 5000 bezoekers vaarden per boot vanaf Almere Centrum naar het Floriade terrein en kregen daar een rondleiding. We hielpen met de organisatie van workshops en lezingen in de thema’s Groen, Voeding, Mobiliteit, Energie en Gezondheid. Gedurende twee dagen konden de bezoekers van de Floriade zich onderdompelen in de stad van de toekomst, en zich laten inspireren om groen en gezond te leven.

Wij werken met impactmakers aan een betere wereld

We zetten graag mensen in beweging voor een mooiere toekomst. Dat doen we op hele uiteenlopende manieren: online, offline, kort en langdurig. Met strategie, tekst, beeld en de mouwen opgestroopt. Wil je praten over de mogelijkheden?

lees verder