Groen & Gezond Almere

Coalities vormen en werken aan een groene en gezonde stad

Door de Gemeente Almere werden we gevraagd om mee te werken aan een stad die klaar is voor de toekomst: een groene en gezonde stad. Almere is een stad van experimenten. Op kleine schaal worden oplossingen getest voor grote uitdagingen die op ons afkomen. Aan alle kanten is er de wil om een positieve bijdrage te leveren aan de stad, maar waar te beginnen?

Als strategisch partner en business developer zetten we ons in om coalities te vormen met het bedrijfsleven. We zochten de samenwerking met zowel overheid als ondernemers, om alle partijen te faciliteren en te versterken in hun bijdrage aan de duurzaamheidsuitdagingen in de stad. Met een ondernemende aanpak helpen we nieuwe en bestaande bedrijven om business cases door te ontwikkelen die voordelen opleveren voor mens en natuur.

Voor Groen & Gezond Almere schreven we een activerende projecttekst en stelden we een lijst samen van 10 duurzame vraagstukken met actuele uitdagingen voor de stad. Op basis van deze vraagstukken organiseerden we samen met experts verschillende thema bijeenkomsten, waaronder een sessie over ‘bagger als verdienmodel’ en een bijeenkomst over ‘sustainable fashion’.

Naast onze werkzaamheden als strategisch partner zijn we met Van Loof ook verantwoordelijk voor alle campagnevoering en communicatiewerkzaamheden rondom Groen & Gezond Almere.

Wij werken met impactmakers aan een betere wereld

We zetten graag mensen in beweging voor een mooiere toekomst. Dat doen we op hele uiteenlopende manieren: online, offline, kort en langdurig. Met strategie, tekst, beeld en de mouwen opgestroopt. Wil je praten over de mogelijkheden?

lees verder