Waterburgemeester

Ambassadeur voor het water

De waterburgemeester is een ambassadeur voor het water. Water verbindt. Meer dan een kwart van Nederland ligt onder de zeespiegel en daar weten wij Nederlanders wel raad mee. We bouwen bruggen, polderen in, schaatsen eroverheen of zwemmen naar de overkant. Maar er kan nog zoveel meer. De waterburgemeester geeft een gezicht aan de H2O van jouw stad en laat inwoners zien hoe tof, veelzijdig én belangrijk water is.

In 2018 werd Kevin van Drumpt als allereerste Waterburgemeester van heel Nederland benoemd. Met als doel nóg meer plezier op en rondom het water. Het project bracht mensen samen tijdens bijeenkomsten en evenementen. Daardoor groeide het uit tot een belangrijke netwerkfunctie voor het Almeerse water.

De Waterburgemeester werd georganiseerd als programma-onderdeel van De Productieve Stad van de Economic Board Almere. Kevin en projectleider Charlotte Schreuders nemen het stokje over en zetten het project zelfstandig voort.

Wij werken met impactmakers aan een betere wereld

We zetten graag mensen in beweging voor een mooiere toekomst. Dat doen we op hele uiteenlopende manieren: online, offline, kort en langdurig. Met strategie, tekst, beeld en de mouwen opgestroopt. Wil je praten over de mogelijkheden?

lees verder